Skip to content

Πώς να απαλλαγείτε από την ακαταστασία – Βήματα για να κάνετε το σπίτι σας χωρίς ακαταστασία

 

Στον χρηματοπιστωτικό τομέα, πολλές τράπεζες και άλλα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα έχουν υιοθετήσει μια πολιτική “Γνωρίστε τον Πελάτη σας”. Μια αποτελεσματική πολιτική “Γνωρίστε τον Πελάτη σας” θα περιλαμβάνει μεταξύ άλλων: προσαρμογή του προγράμματος στους επιχειρηματικούς κινδύνους. δίνοντας ιδιαίτερη προσοχή σε πελάτες υψηλού κινδύνου, χώρες, προϊόντα και συναλλαγές. Τι συνάφεια έχει μια τέτοια πολιτική για κάποιον που διευθύνει μια οικιακή επιχείρηση; Καμία, αν εστιάσουμε μόνο στις οικονομικές συναλλαγές μεταξύ ενός ιδιοκτήτη επιχείρησης και ενός πελάτη. Ωστόσο, υπάρχουν πολλά που μπορεί να κερδίσει κανείς από έναν ιδιοκτήτη επιχείρησης που γνωρίζει περισσότερα για τον πελάτη του.

Καθώς μιλάμε για γνώση του πελάτη σας, υπάρχει μια προφανής υπόθεση ότι έχετε πελάτες! Λοιπόν, τι είναι αυτό που αγοράζουν από εσάς; Εάν παρέχετε πληροφορίες, αυτό που παρέχετε επαρκεί για τις ανάγκες του πελάτη σας. Κατανοώντας γιατί πρέπει να γνωρίζουν, θα μπορούσατε να παρέχετε επιπλέον γνώσεις εμπειρογνωμοσύνης χωρίς επιπλέον κόστος.

Μια παρόμοια αρχή μπορεί να χρησιμοποιηθεί ακόμα και αν παρέχετε προϊόντα. Γνωρίζοντας τον πελάτη σας και γιατί χρειάζεται ένα συγκεκριμένο προϊόν, μπορείτε να προσφέρετε μια πιο κατάλληλη εναλλακτική ή ένα πρόσθετο προϊόν ως πακέτο με μειωμένο κόστος.

Γιατί θα το έκανες αυτό; Γιατί κάποια στιγμή στο μέλλον θα χρειαστεί να γνωρίζουν ακόμη περισσότερες πληροφορίες ή να απαιτήσουν περισσότερα προϊόντα. Και σε ποιον άλλον θα πάνε εκτός από αυτό το άτομο που πρόσφερε επιπλέον αξία. Έτσι θα βελτιώσετε την αξία ζωής του πελάτη σας.

Παρέχετε μια ατομική υπηρεσία στους πελάτες σας, για παράδειγμα μασάζ. Ένας θεραπευτής μασάζ θα έχει πραγματοποιήσει μια προκαταρκτική συνέντευξη για να εξακριβώσει το ιατρικό ιστορικό του πελάτη, την τρέχουσα κατάσταση υγείας κ.λπ. Όλα αυτά είναι πολύ σημαντικές πληροφορίες για τον θεραπευτή ώστε να παρέχει υπηρεσίες υψηλής ποιότητας. Αλλά υπάρχουν αμέτρητες ευκαιρίες που ανοίγονται στον θεραπευτή γνωρίζοντας περισσότερα για τον πελάτη του. Βρίσκονται σε μοναδική θέση άμεσης επαφής με το δέρμα του πελάτη τους. Ποια προϊόντα χρησιμοποιεί ο πελάτης στο δέρμα του; πόσο συχνά τα χρησιμοποιούν; Ο θεραπευτής θα μπορούσε να προσφέρει προϊόντα ειδικά για τις ανάγκες του πελάτη του, ενισχύοντας έτσι την υπηρεσία που παρέχει και δημιουργώντας επίσης ένα δευτερεύον εισόδημα στην επιχείρησή του. Εάν διαχειρίζεστε μια οικιακή επιχείρηση που παρέχει μια υπηρεσία, τότε σκεφτείτε πώς θα μπορούσε να βελτιωθεί περαιτέρω γνωρίζοντας περισσότερο τον πελάτη σας.

Ο παραπάνω θεραπευτής θα έχει συγκεντρώσει πρόσθετες πληροφορίες, όπως την ημερομηνία γέννησης του πελάτη του. Τι υπέροχη ευκαιρία να προσφέρετε μια προσωπική πινελιά με μια κάρτα γενεθλίων και μια προσφορά αναβαθμισμένης υπηρεσίας την επόμενη φορά που θα επισκεφτεί ο πελάτης. Εάν διαχειρίζεστε μια οικιακή επιχείρηση στον κλάδο των υπηρεσιών, θα πρέπει να μπορείτε να συλλέξετε αυτού του είδους τις πληροφορίες με την πρώτη επαφή. Χωρίς να είστε υπερβολικά ενοχλητικοί, θα μπορούσατε να κάνετε αυτό ένα βήμα παραπέρα και να μάθετε κάποιες πληροφορίες σχετικά με την οικογένειά τους. Γνωρίστε τα ονόματά τους, τα χόμπι τους και τα σχολεία στα οποία πηγαίνουν τα παιδιά τους. Σε όλους μας αρέσει να μιλάμε για την οικογένειά μα μασαζ κατ οικον  ς και νιώθουμε πιο διατεθειμένοι να το κάνουμε αν κάποιος αναφέρει κάτι συγκεκριμένο για αυτούς σε μια μελλοντική συζήτηση.

Όπως σε μια προσωπική σχέση όπου κατανοείτε τις ανάγκες, τις προτιμήσεις και τις αντιπάθειες ενός συνεργάτη, είναι επίσης σημαντικό για εσάς να γνωρίζετε τις ανάγκες, τις προτιμήσεις και τις αντιπάθειες των πελατών σας. Η λειτουργία της επιχείρησής σας στο σπίτι παρέχει μια μεγάλη ευκαιρία να γνωρίσετε τον πελάτη σας και να δημιουργήσετε μια σχέση. Αυτό θα προσφέρει στη συνέχεια μια σταθερή βάση για μια μακροχρόνια σχέση. Με αυτόν τον τρόπο θα αναγνωριστείτε ως επιχειρηματίας που νοιάζεται για τους πελάτες του. Είμαστε όλοι πελάτες σε κάποιο στάδιο και παραμένουμε πιστοί σε μια επιχείρηση, μια εταιρεία και έναν προμηθευτή, εάν αισθανόμαστε ότι μας αντιμετωπίζουν ως άνθρωπο και όχι ως έναν άλλο πελάτη που καταβάλλει αμοιβή. Δώστε στους πελάτες σας τον ίδιο σεβασμό που περιμένετε και τα μερίσματα είναι εκεί για να καρπωθούν.

Published inBusiness